Με αφορμή την πρόσφατη συμπερίληψη της Κύπρου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ανάμεσα στις χώρες που εφαρμόζεται η Μεσογειακή Διατροφή, το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής διοργάνωσε το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2014 το συνέδριο με τίτλο «Κυπρίων Γεύσεις, η παραδοσιακή διατροφή της Κύπρου στις τοπικές παραλλαγές της».
το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο για την παραδοσιακή κυπριακή διατροφή για το ευρύ κοινό, παραγωγούς τροφίμων, εταιρείες, διαιτολόγους, τεχνολόγους τροφίμων, εκπαιδευτικούς, μάγειρες, ιστορικούς και αρχαιολόγους.
8th International Conference of the Cyprus Dietetic & Nutrition Association themed ‘Nutrition Findings from Around the Globe’ that will be held in Nicosia, 27-30 November, 2014.
Το Σωματείο Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής αναζητά συνεργάτες που θα μπορούν να αναλάβουν τη συγγραφή προτάσεων για χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου και των δραστηριοτήτων Σωματείου.
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στα πλαίσια του έργου του για την καταγραφή, διαφύλαξη και προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου και με την ευκαιρία της εγγραφής της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, προκηρύσσει διαδικτυακό φωτογραφικό διαγωνισμό.
Το Σωματείο Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής έχει ως βασικό στόχο τη μελέτη, διάσωση και διάδοση της κυπριακής γαστρονομίας. Το έργο του Μουσείου είναι έργο κοινής ωφελείας και η ανάπτυξη του Μουσείου βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών και μιας ομάδας εθελοντών. Το Σωματείο αναζητά στέγη-γραφείο στη Λευκωσία & εξοπλισμό γραφείου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.