Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος Συζήτησης











Newsletter
*

Δημοσιεύσεις Έργου
 
Έγγραφα

Βρέθηκαν 4 εγγραφές1
Τίτλος
fileicon Διατροφική Ανάλυση και Αξιολόγηση Παραδοσιακών Κυπριακών Συνταγών Η συγκεκριμένη εργασία πραγματεύεται την ανάλυση παραδοσιακών φαγητών για την Κύπρο και η διαδικασία ανάλυσης έγινε μέσω υπολογισμών χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από διάφορους άλλους έτοιμους πίνακες περιεκτικότητας τροφίμων που υπήρχαν διαθέσιμοι από τη βιβλιογραφία.

Τσιάκλα Χ. (2011). Διατροφική Ανάλυση και Αξιολόγηση Παραδοσιακών Κυπριακών Συνταγών. Αθήνα: Χαροκόπειο Πανεπσιτήμιο. (Πτυχιακή μελέτη).
fileicon Visual Identity and User interface design of the virtual museum of food and nutrition of the island of Cyprus Paschalis, P. (2011). Visual Identity and User interface design of the virtual museum of food and nutrition of the island of Cyprus. In T. Bastiaens & M. Ebner (Eds.), Proceedings of World Conference on Educational Multimedia, Hypermedia and Telecommunications 2011 (pp. 1439-1444). Chesapeake, VA: AACE.
Retrieved from http://www.editlib.org/p/38054
fileicon Λειτουργικές και Συμβολικές Διαστάσεις της Τροφής στην Κυπριακή Παραδοσιακή Διατροφή Στόχος της μελέτης είναι η συλλογή, οργάνωση και  η ψηφιοποίηση των υφιστάμενων βιβλιογραφικών πηγών που αναδεικνύουν το λειτουργικό και συμβολικό ρόλο των παραδοσιακών κυπριακών τροφίμων και εδεσμάτων.

Δημητρίου Δ. (2011). Λειτουργικές και Συμβολικές Διαστάσεις της Τροφής στην Κυπριακή Παραδοσιακή Διατροφή . Αθήνα: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
fileicon Eλαιώδη διά άρτυμα —Λιπαρές ύλες στη διατροφή και τη γαστρονομία των Κυπρίων

Οι λιπαρές ουσίες που χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο και διαμορφώνουν τις γευστικές προτιμήσεις του σχετίζονται άμεσα με τη δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτές. Παράδειγμα, οιγαστρονομικές επιλογές των κυπρίων χωρικών, που προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη μίλλα, την τσίππα, την καφούρκα, λίπη τα οποία μπορούσαν να αποκομίσουν από το περιβάλλον τους. Εδέσματα όπως οι τιτσιρίδες,τα μικρά κομμάτια που απομένουν μετά την τήξη του χοιρινού λίπους, δύσκολα θα άρεσαν στους νεαρούς Κύπριους σήμερα. Παλιότερα, όμως, οι χωρικοί τις θεωρούσαν πραγματική λιχουδιά.

Δημητρίου Δ, Γιάγκου Β, Λαζάρου Χ, Ματάλα Α-Λ. Ελαιώδη δια άρτυμα: Λιπαρές ύλες στη διατροφή και τη γαστρονομία των Κυπρίων. Αρχαιολογία 2010;116:28-37.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής