Μελλοντικά το έργο μπορεί να επεκταθεί και να καλύψει και τις ακόλουθες ενότητες:
- Καταστήματα πώλησης τροφίμων. Διαχρονική παρουσίασή τους κατά είδος τροφίμου καθώς και κατά αρχιτεκτονικό στυλ.
- Μαγειρικές τεχνικές. Παρουσίαση της ιστορικής τους εξέλιξης στο νησί.
- Ποιοι κατά καιρούς ήταν αναμεμειγμένοι στην παραγωγή των τροφίμων. Κτίρια και βιομηχανίες που υπήρχαν (αρχαία εργοστάσια κλπ). Πώς εξελίχθηκαν οι διάφορες εξειδικεύσεις για την παραγωγή και παρασκευή τροφίμων στην Κύπρο.
- Διαφημίσεις για τα τρόφιμα. Ιστορική αναδρομή.
- Η ενδυμασία σε σχέση με την διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, διαχρονικά.
- Ιστορία κυπριακών βιομηχανιών τροφίμων.
- Βιβλία για την γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή.
- Εξέλιξη κάποιων βιομηχανοποιημένων προϊόντων (π.χ. η ιστορία του μπισκότου στην Κύπρο, η ιστορία των παιδικών τροφών)
- Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με στόχο τόσο την ιστορική ξενάγηση των παιδιών, αλλά και την ενεργητική τους συμμετοχή.