Τα βασικά οφέλη που αναμένεται να προκύψουν από την ολοκλήρωση του έργου είναι:
- η διάσωση και η προβολή, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, ενός σημαντικού μέρους του άυλου πολιτισμού της Κύπρου,
- η παραγωγή υποστηρικτικού υλικού, σε σχέση με την ιστορική ταυτότητα των Κυπριακών τροφίμων για τη διεκδίκηση της ιδιοτυπίας σε διεθνές επίπεδο όταν χρειαστεί,
- η προαγωγή της βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής ξεχασμένων Κυπριακών εδεσμάτων,
- η προαγωγή του εμπορίου και των εξαγωγών των Κυπριακών τροφίμων,
- η αξιοποίηση της κυπριακής διατροφής ως βασικού στοιχείου για τον εμπλουτιμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προίοντος
- η ευαισθητοποίηση των νέων και η συνειδητοποίηση από μέρους τους της σημασίας που έχει η διαφύλαξη και η συνέχιση της παραδοσιακής διατροφής και
- η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την παραδοσιακή διατροφή με θετικές επιπτώσεις για επιστροφή σε υγιεινή διατροφή όσον το δυνατό μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού.