The cooking classes cover a range of characteristic traditional Cypriot recipes, both for main dishes and desserts. Participants have the opportunity to explore basic ingredients, cooking techniques and utensils, and of course taste the rich flavours of freshly cooked traditional dishes, which are considered specialties of the Cypriot gastronomy.
Η αρμόδια τριμελής επιτροπή αξιολογώντας τις συμμετοχές, κατέληξε στην εξής κατάταξη: 1ο βραβείο Μαρία Ηλιάδου, Γυμνάσιο Αρχαγγέλου (Από τον αμπελώνα στο τραπέζι μας) 2ο βραβείο Δροσούλα Λαβίθη, Γυμνάσιο Έγκωμης (Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα) 3ο βραβείο Μαργαρίτα Αντωνίου, Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης (Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα)
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (ΜΚΤΔ), σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό και Κινηματογραφικό Όμιλο Έγκωμης, ενημερώνουν το κοινό για τη συνέχιση του φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα:
“Φαγητό του δρόμου: αποτυπώνοντας την κουλτούρα του φαγητού στην Κύπρο”.
Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε τον Οκτώβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Φεβρουάριο.
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (ΜΚΤΔ) προκηρύσσει διαγωνισμό για τους/τις εκπαιδευτικούς του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας/Αγωγής Υγείας, στα πλαίσια του οποίου θα πρέπει να επιλέξουν, να προσαρμόσουν και να εφαρμόσουν στα τμήματά τους ένα από τα τρία προτεινόμενα σχέδια μαθήματος με γενική θεματογραφία την κυπριακή παραδοσιακή διατροφή και να καταθέσουν στα πλαίσια του διαγωνισμού τα αποτελέσματα της εφαρμογής κυρίως ως προς την επίτευξη των στόχων του μαθήματος...