(Για γρήγορη μετάβαση στην ελληνική ανακοίνωση πατήστε εδώ) The Grape Escape Wine Trail Introduction The Cyprus Food and Nutrition Museum in collaboration with the Cyprus Tourism Organisation invites you to explore the age-old art of winemaking in a specially designed wine trail dubbed The Grape Escape Wine Trail, which falls under the Cyprus Wine Month festivities this November. The trail will be offerred twice on the 1st and 15th of November 2016. Important informa...
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής από 1η Σεπτέμβρη του 2016 αρχίζει την υλοποίηση του Έργου «Ενδυνάμωση των κυπριακών μικρο – μεσαίων επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α (U.S Department of State)
Εισαγωγή Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής ανακοινώνει τη διοργάνωση τριών ειδικά σχεδιασμένων διαδρομών με ιδιαίτερο θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή μέσα από την κυπριακή γαστρονομία. Οι διαδρομές εντάσσονται στα πλαίσια του προγράμματος «Γεύσεις παραδοσιακής κληρονομιάς: Γαστρονομικοί περίπατοι στα μονοπάτια της Μεσογειακής Διατροφής», που υλοποιείται με την ευγενή στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών. Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι να μυήσει το κοινό στην έννο
The cooking classes cover a range of characteristic traditional Cypriot recipes, both for main dishes and desserts. Participants have the opportunity to explore basic ingredients, cooking techniques and utensils, and of course taste the rich flavours of freshly cooked traditional dishes, which are considered specialties of the Cypriot gastronomy.
Η αρμόδια τριμελής επιτροπή αξιολογώντας τις συμμετοχές, κατέληξε στην εξής κατάταξη: 1ο βραβείο Μαρία Ηλιάδου, Γυμνάσιο Αρχαγγέλου (Από τον αμπελώνα στο τραπέζι μας) 2ο βραβείο Δροσούλα Λαβίθη, Γυμνάσιο Έγκωμης (Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα) 3ο βραβείο Μαργαρίτα Αντωνίου, Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης (Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα)