Νέα & Ανακοινώσεις
Short Url: http://bit.do/STREETFOODfoodmuseum
Σας ενημερώνουμε για την έκδοση του βιβλίου με τίτλο :
https://www.facebook.com/104034939677867/videos/108140867301532/ "Φαγητό του δρόμου: Από το χθες στο σήμερα"
/ Street food: from the past to the present"
Πωλητής κουλουριών, γλισταρκών, ψωμιών και άλλων αρτοποιημάτων με το εμπόρευμα σε σανίδα στον ώμο. Λάρνακα, Κύπρος, 1927.
Φωτογράφος: Maynard Owen Williams. Maynard Owen Williams, National Geographic Image Collection.
Το βιβλίο είναι δίγλωσσο (ελληνικά- αγγλικά), εκτυπωμένο σε χαρτί πολυτελείας με συνολικό αριθμό σελίδων 208, με 89 φωτογραφίες σύγχρονες και σπάνιες ιστορικές.
Περιλαμβάνει εισαγωγή και οκτώ ενότητες, στις οποίες παρουσιάζεται το φαγητό του δρόμου ως πολιτισμικό φαινόμενο, με επίκεντρο την Κύπρο από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα:
Σε Παράρτημα της έκδοσης παρατίθεται εκτενής κατάλογος με διάφορα μέρη πώλησης φαγητού του δρόμου, κατηγοριοποιημένα ανά επαρχία της Κύπρου και ανά προσφερόμενο είδος (π.χ. παγωτό, ξηρούς καρπούς, αρτοποιήματα, ψωμιά, σουβλάκια, γύρο, πίτσα, χάμπουρκερ, ποτά, καφέ, σάντουιτς κ.ά .)
Συγγραφέας: Δρ Πετρούλα Χατζηττοφή, Ερευνήτρια στον κλάδο του Παραδοσιακού Πολιτισμού
Συγγραφέας παραρτήματος: Ξένια Τσιαμαντά
Το βιβλίο προλογίζουν η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου και Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Ευφροσύνη Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου, και η Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντωνία Λήδα Ματάλα.
Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για την κυπριακή διατροφή και ειδικότερα για την ιστορία του φαγητού του δρόμου στην Κύπρο, ενώ παράλληλα θα ήθελε να μάθει πού μπορεί να βρει σήμερα στέκια και εστιατόρια με καλό, ποιοτικό, γρήγορο φαγητό που καταναλώνεται ως φαγητό του δρόμου (π.χ. παγωτό, ξηρούς καρπούς, αρτοποιήματα, ψωμιά, σουβλάκια, γύρο, πίτσα, χάμπουρκερ, ποτά, καφέ, σάντουιτς κ.ά .)
Παράλληλα, το βιβλίο απευθύνεται ειδικότερα σε άτομα που εργάζονται στον επισιτιστικό τομέα, στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, σε τουριστικές επιχειρήσεις και σε βιομηχανίες τροφίμων (παρασκευή ειδών αρτοποιίας, γαλακτοκομικών προϊόντων, παγωτών, γλυκών κ.ά.), καθώς και σε φοιτητές στους κλάδους της διατροφής, της τεχνολογίας τροφίμων, της μαγειρικής και των ξενοδοχειακών.
Τέλος, το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει πολύ χρήσιμο ανάγνωσμα για ξένους επισκέπτες, τουρίστες, αποδήμους ή κατοίκους της Κύπρου, που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κουλτούρα!
Η πολυτελής αυτή έκδοση αποτελεί ένα κομψό βιβλίο, με πλούσιο περιεχόμενο σε πολύ προσιτή τιμή, το οποίο θα εκτιμηθεί ως καλόγουστο προσωπικό δώρο.
Ειδικά για εταιρείες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό δώρο σε εκλεκτούς πελάτες και συνεργάτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μπορούμε να το προμηθεύσουμε με ειδική τιμή για παραγγελίες ποσοτήτων.
Πωλείται 25 ευρώ στα εξής βιβλιοπωλεία και Μουσεία :
ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σολώνειον, ΕΛΛΑΣ, ΑΓΡΟΤΗΣ, MAM, Rivergate, ΠΑΡΓΑ (Στρόβολος, Λατσιά, Αγλαντζιά), Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) ,στην οδό Ερμού , MOUFFLON, Philippides PaperWorks
ΛΕΜΕΣΟΣ: ΚΠ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, KYRIAKOU BOOKSHOPS ΕΡΗΜΗ: ΟΙΝΟΜΟΥΣΕΙΟ
ΛΑΡΝΑΚΑ: ΠΑΡΓΑ, ACADEMIC & GENERAL BOOKSHOP
ΠΑΦΟΣ: ΠΑΡΓΑ, KYRIAKOU FULLPAGE BOOKSTORE
ΑΘΗΕΝΟΥ: ΚΑΛΛΙΝΙΚΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΦΡΕΝΑΡΟΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΥΛΟΙ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗ
Διαδικτυακή παραγγελία: https://bit.ly/2Om4LpZ
(Σύντομα και σε άλλα)
Μπορείτε να το προμηθευτείτε και απευθείας από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων στο τηλ 99295150 ή με γραπτή παραγγελία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο cyfoodmuseum@gmail.com
«Ο αναγνώστης σχεδόν "ακούει" τις φωνές πλανόδιων πωλητών, ανωνύμων αλλά και επώνυμων, οι οποίοι με χιούμορ διαλαλούν μικρογεύματα, ροφήματα και προτάσεις για κολατσιό. Από κουλούρια και λοιπά αρτοσκευάσματα μέχρι ευφάνταστες δημιουργίες λαϊκών σεφ, όπως η "κρέμα της Γιαπούνας".
Ο αναγνώστης γνωρίζει είδη που πλέον έχουν εκλείψει, όπως για παράδειγμα το θερμαντικό σαλέπι. Μέσα από το υλικό που παρατίθεται, όχι μόνο στο κυρίως σώμα του βιβλίου, αλλά και στο πολύ χρήσιμο Παράρτημα, αναδεικνύεται το κυπριακό γλωσσικό ιδίωμα και η εφευρετικότητα των μικροπωλητών για την προώθηση των προϊόντων τους.»
Καθ. Αντωνία Λήδα Ματάλα
"Η ανθρώπινη παρουσία είναι διάχυτη, όπως και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που διαθέτουν κάθε λογής νοστιμιές και εκείνων που προστρέχουν να τις αποκτήσουν. Το φαγητό του δρόμου! Οι γνώριμοι ήχοι των αυτοσχέδιων διαλαλημάτων, οι προκλητικές ευωδιές, τα ιδιόρρυθμα καροτσάκια, εγκαταστάσεις και σύνεργα, τα χρώματα και η ελκυστική, πολλά υποσχόμενη όψη κάθε λιχουδιάς. Ένας κόσμος ολόκληρος αναδύεται μέσα από τις σελίδες του κειμένου."
Καθ. Ευφροσύνη Ηγουμενίδου
Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής τηλ 99295150 cyfoodmuseum@gmail.com
STREET FOOD: FROM THE PAST TO THE PRESENT
bilingual edition (Greek-English)
“The Street Food book is especially useful to anyone who has an interest in the history of Cypriot cities.
It also offers the chance for a journey through the tastes of everyday life from the end of the nineteenth century until today, which will be enjoyed by anyone who flicks through the pages.
An extensive guide to good fast food, ice cream and beverages is provided in the appendix.”
Antonia Leda Matalas, Prof of Nutritional Anthropology, Harokopion University of Athens, Greece
A great idea for a gifts to your friends, partners and customers, that would be much appreciated.
Total number of pages: 208, includes 89 contemporary and historic photographs
Price 25 euro on following bookstores and museums:
NICOSIA: Soloneion, ELLAS, AGROTIS, MAM, Rivergate, PARGA (Strovolos, Latsia, Aglantzia), The Centre of Visual Arts and Research (CVAR), on Ermou Street, The MOUFLLON, Philippides PaperWorks
LIMASSOL: KP KYRIAKOU BOOKSTORES, KYRIAKOU BOOKSTORES
LARNAKA: PARGA, ACADEMIC & GENERAL BOOKSHOP
PAFOS: PARGA, KYRIAKOU FULLPAGE BOOKSTORE
ATHIENOU: KALLINIKEION DIMOTIKO MOUSEIO
FRENAROS: Hadjigiorkis Flourmill Museum
Soon available in other bookstores as well.
You may also order it directly from the Cyprus Food Museum . tel. 99295150 .
e-mail cyfoodmuseum@gmail.com
Cover of the book: Seller of bagels, rusks, breads and other pastries carrying his merchandise on a plank on his shoulder. Larnaca, Cyprus, 1927.
Photographer: Maynard Owen Williams. Maynard Owen Williams,National Geographic Image Collection.
Cyprus Food Museum
tel 99295150 cyfoodmuseum@gmail.com
Short url : http://bit.do/STREETFOODfoodmuseum
|
||||
|