ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Η αρχαιολογία του κρασιού στην Κύπρο, Δρ Σοφοκλή ΧατζησάββαΟ Δρ Σ. Χατζησάββας ήταν πρώην διευθυντής του τμήματος Αρχαιοτήτων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Πολύ γνωστό βιβλίο του είναι (2008) Η Ελιά και το Λάδι στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο. Αθήνα: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
A great idea for a gifts to your friends, partners and customers, that would be much appreciated. Total number of pages: 208, includes 89 contemporary and historic photographs
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus με θέμα : European Museums for Vocational Education . Ο βασικός σκοπός του προγράμματος αναφέρεται στην ανταλλαγή καλών πρακτικών αναφορικά με το πώς οι πολιτιστικοί φορείς/τα μουσεία μπορούν να συνεισφέρουν στην επαγγελματική μάθηση [ «how can our cultural heritage institutions contribute to VET»].
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (ΜΚΤΔ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ασχολείται με την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
Διοργανώνεται και φέτος στην Ανώγυρα Κοινότητα Ανώγυρας - Anoyira Village το επιτυχημένο και γνωστό σε πολύ κόσμο , στη Κύπρο και το εξωτερικό, Φεστιβάλ Παστελιού.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.