ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Η αρχαιολογία του κρασιού στην Κύπρο, Δρ Σοφοκλή ΧατζησάββαΟ Δρ Σ. Χατζησάββας ήταν πρώην διευθυντής του τμήματος Αρχαιοτήτων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Πολύ γνωστό βιβλίο του είναι (2008) Η Ελιά και το Λάδι στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο. Αθήνα: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
A great idea for a gifts to your friends, partners and customers, that would be much appreciated. Total number of pages: 208, includes 89 contemporary and historic photographs
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus με θέμα : European Museums for Vocational Education . Ο βασικός σκοπός του προγράμματος αναφέρεται στην ανταλλαγή καλών πρακτικών αναφορικά με το πώς οι πολιτιστικοί φορείς/τα μουσεία μπορούν να συνεισφέρουν στην επαγγελματική μάθηση [ «how can our cultural heritage institutions contribute to VET»].
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (ΜΚΤΔ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ασχολείται με την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.