Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Δημητριακά, Φρούτα και Λαχανικά στην Κύπρο τον 16ον αι.
Περιγραφή Σιτηρεσίου - Γευμάτων
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Περιγραφή Σιτηρεσίου - Γευμάτων
Περιγραφή Σιτηρεσίου
Ο Ιταλός περιηγητής Νταντίνι αναφέρει ότι στην Κύπρο παρήγαγαν όλα τα είδη λαχανικών και είχε αφθονία δημητριακών, χουρμάδων, μπανανών, χαρουπιών, πορτοκαλιών, λεμονιών, κιτρόμηλων. Επιπλέον παρήγαγαν ζάχαρη, κρόκο (σαφρόν), κόλιανδρο, σησάμι, μαστίχα, μέλι και λαχανικά όπως κουνουπίδι, λάχανα, αιγυπτιακά φασόλια και κολοκάσι. Cobham (1908) 183. Ακόμη ένας περιηγητής ο Ιωάννης Κοτοβίκους, ο οποίος ήταν δόκτορας του Αστικού και Κανονικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης αναφέρει την ποικιλία και αφθονία φρούτων, όπως πεπόνια, κολοκύθες και εξαίρετης ποιότητας μπανάνες. Cobham (1908) 189. Euphrosyne Rizopoulou-Egoumenidou, Food at Cultural Crossroads: Dietary Habits in Cyprus under Ottoman Rule (1570-1878) as perceived by Foreign Travellers.
Διαφοροποίηση ανάλογα με το δημογραφικό προφίλ
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
One of the earliest visitors, the Italian Girolamo Dandini, writing in 1596, mentioned the profusion of vegetables and fruit: All kinds of vegetables grow there, and abundance of barley, dates, bananas, carobs, oranges, lemons, citrons … sugar, saffron, coriander, susiman [sesame?], lentisc-seed, honey…as to vegetables, the cauliflowers are excellent eating, cabbages, Egyptian beans, colocasia… Cobham (1908) 183. -------------------------------------------------------------- Another visitor to the island during the period 1598-9, Ioannes Cotovicus, a Doctor of Civil and Canon Law in the University of Utrecht, also mentioned the variety and abundance of fruit: Melons, pumpkins and gourds grow in great abundance, and the choicest bananas of exquisite flavour.. Cobham (1908) 189. Euphrosyne Rizopoulou-Egoumenidou, Food at Cultural Crossroads: Dietary Habits in Cyprus under Ottoman Rule (1570-1878) as perceived by Foreign Travellers.
Βιβλιογραφικές αναφορές
Cobham, Claude Delaval, Excerpta Cypria: Materials for a History of Cyprus, Cambridge 1908, 183, 189. Euphrosyne Rizopoulou-Egoumenidou, Food at Cultural Crossroads: Dietary Habits in Cyprus under Ottoman Rule (1570-1878) as perceived by Foreign Travellers.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Ευφροσύνη Ηγουμενίδου, Ελένη Χρίστου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής