Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Χυμός φράουλας φρέσκος
Αγαπημένο, δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού. Ο φρέσκος χυμός φράουλας δεν έχει μόνο υπέροχο άρωμα και γεύση, αλλά είναι επίσης πολύ θρεπτικός.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Φρέσκος χυμός φράουλας
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
1/2 κιλό φράουλες 1-2 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις στραγγίζουμε. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (μίξερ με λεπίδα) μέχρι να λιώσουν καλά οι φράουλες. Σερβίρουμε το χυμό με παγάκια. Μπορούμε να τον διατηρήσουμε 2-3 μέρες στο ψυγείο ή να τον φυλάξουμε στην κατάψυξη, μέσα σε πλαστικά δοχεία για έξι μήνες. (ΥΓΦΠΠ 2011, 72)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Χυμοποίηση. Διατήρηση με ζάχαρη.
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Ο φρέσκος χυμός φράουλας έχει υπέροχο άρωμα και γεύση και είναι πολύ θρεπτικός, τονωτικός και διουρητικός, με καθαρτική δύναμη και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει αρκετές βιταμίνες (Α, C) καθώς και φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, τανίνες και φυτικές ίνες (ΥΓΦΠΠ 2011).
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (2011). Αγρότης, 67 (451).
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής