Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Χυμός φράουλας φρέσκος
Αγαπημένο, δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού. Ο φρέσκος χυμός φράουλας δεν έχει μόνο υπέροχο άρωμα και γεύση, αλλά είναι επίσης πολύ θρεπτικός.
Name - Recipe
Functional Role
Additional information & references
Name - Recipe
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Φρέσκος χυμός φράουλας
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
1/2 κιλό φράουλες 1-2 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις στραγγίζουμε. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (μίξερ με λεπίδα) μέχρι να λιώσουν καλά οι φράουλες. Σερβίρουμε το χυμό με παγάκια. Μπορούμε να τον διατηρήσουμε 2-3 μέρες στο ψυγείο ή να τον φυλάξουμε στην κατάψυξη, μέσα σε πλαστικά δοχεία για έξι μήνες. (ΥΓΦΠΠ 2011, 72)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Χυμοποίηση. Διατήρηση με ζάχαρη.
Σχόλια Συνταγής
Functional Role
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Ο φρέσκος χυμός φράουλας έχει υπέροχο άρωμα και γεύση και είναι πολύ θρεπτικός, τονωτικός και διουρητικός, με καθαρτική δύναμη και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει αρκετές βιταμίνες (Α, C) καθώς και φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, τανίνες και φυτικές ίνες (ΥΓΦΠΠ 2011).
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (2011). Αγρότης, 67 (451).
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd