Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
αλάδωτη νηστεία,η
Περιγραφή Σιτηρεσίου - Γευμάτων
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Περιγραφή Σιτηρεσίου - Γευμάτων
Περιγραφή Σιτηρεσίου
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ Φαγητό νερόβραστο, χωρίς λάδι, συνοδεύεται με ταχίνι και είναι συνήθως όσπρια άλαδα (βραστά ή γιαχνί χωρίς λάδι), σούπες χωρίς λάδι, ρύζι με χόρτα, πατάτες οφτές κλπ. Μαζί με το κυρίως φαγητό σερβίρονται χόρτα, ελιές, ψωμί και φρούτο. Ταχινόσουπα: Ρύζι βρασμένο με ή χωρίς κρεμμύδι - προσθέτουμε στο τέλος ταχίνι και λεμόνι. Σούπα φακή: με σέλινο, κρεμμύδι, ντομάτα, ρύζι, πιπέρι (Προφ. μαρτυρία: Γερόντισσα Βερονίκη, Μονή Αγίας Ειρήνης, Λεμεσός Καταγραφή: Μαριλένα Ιωαννίδου, Μάρτιος 2010). Ταχινοπατάτες: πατάτες βραστές και σάλτσα με ψημένη ντομάτα, ταχίνι, δυόσμο. Ταχινομακάρονα: η ίδια σάλτσα με μακαρόνια. Σούπες με ταχίνι: χορτόσουπες (άγρια ή ήμερα ραδίκια, σπανάκι ή άλλα χόρτα ) με ταχίνι. Καρότο, αγκινάρα, ρύζι με ταχίνι χτυπημένο με λεμόνι, αλάτι, σκόρδο. Ταχινορεβυθόσουπα Φακές με ταχίνι και ρίγανη (Προφ. μαρτυρία: Πατέρα Σιλουανός, Ιερά Μονή Μαχαιρά, Λευκωσία Καταγραφή: Μαριλένα Ιωαννίδου, Μάιος 2009). ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ Ταχινόρυζο: ρύζι βρασμένο σε νερό με ταχίνι και ζάχαρη, βανίλια, ανθόνερο και νησιαστό. Χουσάφι: παστόσυκα και σταφιδάκια ψημένα καλά σε νερό - στο τέλος προσθέτουμε έψημα - συνηθίζεται μετά το «τριμέρι» (νηστεία τριών ημερών) (Προφ. μαρτυρία: Γερόντισσα Βερονίκη, Μονή Αγίας Ειρήνης, Λεμεσός Καταγραφή: Μαριλένα Ιωαννίδου, Μάρτιος 2010).
Διαφοροποίηση ανάλογα με το δημογραφικό προφίλ
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές αναφορές
Προφ. μαρτυρία: Γερόντισσα Βερονίκη, Μονή Αγίας Ειρήνης, Λεμεσός Καταγραφή: Μαριλένα Ιωαννίδου, Μάρτιος 2010. Προφ. μαρτυρία: Πατέρα Σιλουανός, Ιερά Μονή Μαχαιρά, Λευκωσία Καταγραφή: Μαριλένα Ιωαννίδου, Μάιος 2009.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Μαριλένα Ιωαννίδου, Αργυρώ Ξενοφώντος
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής