Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Κέικ βανίλιας και σοκολάτας
Οικογενειακή συνταγή για ένα ευρωπαϊκού τύπου γλυκό, το οποίο συνόδευε ως κέρασμα τον απογευματινό καφέ. Προέρχεται από την Αμμόχωστο του 20ού αιώνα, και εξακολουθεί να φτιάχνεται μέχρι σήμερα.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Κέικ βανίλιας και σοκολάτας.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
250 χιλιοστόλιτρα (ml) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κουταλιές σούπας βανίλια (σκόνη) 75 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο 1 κουταλιά σούπας baking powder 150 χιλιοστόλιτρα (ml) ζάχαρη 2 αυγά 100 χιλιοστόλιτρα (ml) γάλα Για την επικάλυψη: 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές σούπας κακάο 2 κουταλιές σούπας βανίλια (σκόνη) 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο 3 κουταλιές σούπας καφές φίλτρου ή Nescafe
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το baking powder και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις περίπου 30 εκ. x 25 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170oC, για 30΄. Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και ανακατεύοντας καλά. Περιχύνουμε το κέικ με το μείγμα της επικάλυψης και γαρνίρουμε με τρούφα χρωματιστή. (Βαλεντίνος Στυλιανού, Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Ψήσιμο σε φούρνο.
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Το κέικ συνόδευε τον απογευματινό καφέ (Βαλεντίνος Στυλιανού, Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014).
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Αστοί
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Καταγραφή: Βαλεντίνος Στυλιανού (10 ετών, μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου). Βλ. Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (2014). Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014 (επιμ. Πετρούλα Χατζηττοφή), Αδημοσίευτα στοιχεία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Πετρούλα Χατζηττοφή
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής