Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Αναρόκρεμα με μέλι και καρύδια
Επιδόρπιο των νεότερων χρόνων, βασισμένο στην κυπριακή εκδοχή του τυριού μυζήθρα.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Μυζηθρόκρεμα με μέλι και καρύδια.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
½ κιλό φύλλο κρούστας ¾ κιλού αναρή ανάλατη 250γρ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο ¼ φλιτζανιού ροδόσταγμα 7-8 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα Κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής
Αλείφουμε τα φύλλα κρούστας με ελαιόλαδο, τα βάζουμε λίγα λίγα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφού ροδοκοκκινίσουν, τα θρυματίζουμε σε μια λεκάνη. Λιώνουμε πολύ καλά την αναρή και τη χτυπάμε μαζί με την κρέμα γάλακτος. Διαλύουμε 3-4 κ.σ. μέλι στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της αναρής. Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το ροδόσταγμα και χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός. Προσθέτουμε στο χυλό τα ¾ του φλιτζανιού από τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα μισά φύλλα που θρυματίσαμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Προσθέτουμε το μισό μείγμα αναρής και από πάνω το ¼ από το φύλλο που μας έμεινε. Ραντίζουμε πάλι με μια κουταλιά της σούπας μέλι και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα της αναρής. Τα υπόλοιπα φύλλα τα διακοσμούμε πάνω από την αναρόκρεμα μας, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα καρύδια και ραντίζουμε με μια κουταλιά της σούπας μέλι. (ΥΓΦΠΠ 2012, οπισθόφυλλο)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (2012). "Αναρόκρεμα", Αγρότης 68(455), οπισθόφυλλο.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής