Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Μπισκοτάκια νηστίσιμα με μέλι και πορτοκάλι
Αγνές πρώτες ύλες, όπως χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού, καθώς και το μέλι, κάνουν τα νηστίσιμα αυτά μπισκότα ιδιαίτερα νόστμα.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Μπισκοτάκια νηστίσιμα με μέλι και πορτοκάλι.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο 350 γρ. φυτικό βούτυρο 1/2 φλιτζάνι μέλι 1/2 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 1 κιλό αλεύρι 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ Ξύσμα πορτοκαλιού 1 φακελάκι βανίλια Λίγο ροδόσταγμα
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και μετά προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο. Διαλύουμε το μέλι σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με τη βανίλια, το ροδόσταγμα και το ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, προσθετούμε εναλλάξ στο μείγμα μας το χυμό και λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε με όσο αλεύρι χρειαστεί (μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια). Με τη ζύμη δίνουμε στα μπισκοτάκια μας το σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C για 35 περίπου λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο μπορούμε να τα ενώσουμε με μέλι. (ΥΓΦΠΠ 2011, εξώφυλλο)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (2011). Αγρότης, Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2011, εξώφυλλο.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής