Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Λουλλούθκια
Ριζοκαρπασίτικη εκδοχή μιας διαδεδομένης κυπριακής συνταγής για "τερτζελλούθκια" ή "κουλλουρούθκια με το μέλι". Τα τερτζελλούθκια ψήνονταν είτε σε τερατσόμελο (χαρουπόμελο), όπως και τα λουλλούθκια, ή σε έψημα (πετιμέζι).
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Λουλούδια. Είδος κουλουριών σε σχήμα λουλουδιών.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
Αλεσμένα τεράτσια (χαρούπια) Αλεύρι του τόπου Άλας Χλιαρό νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε το αλεύρι και ετοιμάζουμε τη ζύμη. Κουλλουρώνουμε μετά τη ζύμη μέχρι το ζυμάρι να γίνει λεπτό 4-5 χιλιοστά διάμετρο και μήκος 10 περίπου εκατοστά. Μετά κάνουμε διάφορα σχήματα, π.χ. σχήμα λουλλουδιού (εξ ου και το όνομά τους), τα γράμματα S, Ο και διάφορα άλλα σχήματα. Ετοιμασία τερατσόμελου: Παίρνουμε τα αλεσμένα ή κοπανισμένα τεράτσια και τα βάζουμε μέσα σε κρύο νερό αρκετές ώρες μέχρι να λειώσει το μέλι που έχουν μέσα τους. Αφού κουλιάσουμε μετά το ζουμί το βάζουμε να βράσει μέχρι να καταστηθεί. Ρίχνουμε μετά μέσα τα λουλλούθκια και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν. Σερβίρονται κυρίως ζεστά. (Άδεια δημοσίευσης από: http://www.rizokarpason.com/sintages1.htm
Μέθοδος Μαγειρέματος
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Τα λουλλούθκια τα έφτιαχναν του Αϊ Γιάννη, 29 του Αυγούστου, και του Σταυρού, 14 του Σεπτέμβρη, μέρες αυστηρής νηστείας. (Άδεια δημοσίευσης από: http://www.rizokarpason.com/sintages1.htm)
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Εκδόσεις "Ριζοκάρπασον" (2010). Ριζοκαρπασίτικες συνταγές. Ανάκτηση από: http://www.rizokarpason.com/sintages1.htm
Ερευνητής / Καταχωρητής
Στάλω Λαζάρου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής