Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Ψάρι φιλέτο με κρούστα
Yγιεινά υλικά της παραδοσιακής κουζίνας συνταιριάζονται σε μια σύγχρονη, πρωτότυπη συνταγή με μοντέρνο χαρακτήρα.Το ψάρι ψήνεται στο φούρνο, με διάφορα αρωματικά και σάλτσα από ελαιόλαδο και κρασί.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Ψάρι φιλέτο με κρούστα.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
4 φιλέτα πέρκα/γλώσσα Αλεύρι 2-3 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια Ελαιόλαδο Κουτρούβι από καππάρι (καρποί από κάππαρη) Ξύσμα ενός λεμονιού Αλάτι, πιπέρι 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο 2 σκελίδες σκόρδο 1 λεμόνι κομμένο στα 4 Αγρέλια (άγρια σπαράγγια) Κερασοντομάτες Κρασί λευκό, ξηρό
Εκτέλεση Συνταγής
Ετοιμάζουμε την κρούστα: θρυμματίζουμε στο μίξερ τα παξιμάδια, προσθέτουμε το κουτρούβι και τα χτυπάμε μαζί ελαφρώς. Τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τινάζουμε ώστε να μην έχουν περιττό αλεύρι. Τα περνάμε από το ελαιόλαδο και μετά από το μείγμα της κρούστας. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, μαζί με τα αγρέλια, τις κερασοντομάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο (σπασμένο) και το λεμόνι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, ανακατεύοντας τα λαχανικά όποτε χρειαστεί. (Χριστόδουλος Ξενοφώντος, Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Ψήσιμο σε φούρνο.
Σχόλια Συνταγής
Το ψάρι μας πρέπει να είναι φρέσκο (Χριστόδουλος Ξενοφώντος, Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014).
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Δημιουργία - καταγραφή: Χριστόδουλος Ξενοφώντος (17 ετών, μαθητής της Απεητείου Ξενοδοχειακής Σχολής Αγρού). Βλ. Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (2014). Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014 (επιμ. Πετρούλα Χατζηττοφή), Αδημοσίευτα στοιχεία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Πετρούλα Χατζηττοφή
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής