Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
αβκά τηανητά με χαλλούμιν,τα
Είδος ομελέτας με τυρί.
Κατά προτίμηση τρώγεται με λεμόνι, για καλύτερη γεύση.
Name - Recipe
Functional Role
Additional information & references
Name - Recipe
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Πρόκειται για αβγά τηγανητά με χαλλούμιν [χαλλούμιν,το = είδος κυπριακού λευκού και αλατισμένου τυριού].
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
4 αβγά χαλλούμιν ελαιόλαδο λίγο λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το χαλλούμιν σε μικρά τετραγωνάκια. Αμέσως μετά βάζουμε το ελαιόλαδο στη φώτια. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το χαλλούμιν. Το σωτάρουμε, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα αβγά. Τέλος, τα ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει το αβγό και να ψηθεί (Κούρρη και Λαζάρου 2007, αδημοσίευτα στοιχεία).
Μέθοδος Μαγειρέματος
τηγάνισμα
Σχόλια Συνταγής
Κατά προτίμηση τρώγεται με λεμόνι για καλύτερη γεύση.
Functional Role
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Κούρρη Π. και Λαζάρου Σ. (επιμ.) (2007), Παραδοσιακές συνταγές του χωριού Κυπερούντα (αδημοσίευτα στοιχεία). Πηγή φωτογραφίας: «Αβγά, το βασικό υλικό της συνταγής» (Γ. Γρούτας)
Ερευνητής / Καταχωρητής
Στάλω Λαζάρου, Αργυρώ Ξενοφώντος
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd