Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
ραβ(κ)ιόλες κορνιώτικες με αναρή,οι
Σ' αυτή την τοπική παραλλαγή της συνταγής για ραβιόλες,
η αναρή
αντικαθιστά
το χαλούμι ως βάση της γέμισης
, ενώ η ζάχαρη δίνει στα ζυμαρικά ελαφρά γλυκιά γεύση.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Πρόκειται για ραβιόλια με γέμιση από μυζήθρα (συνταγή από το χωριό Κόρνος της Κύπρου).
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι φαρίνα λίγο αλάτι 2 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό Για τη γέμιση: 350 γρ. αναρή ανάλατη ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο τρίμμαν από ημίσκληρη αλατισμένη αναρή
Εκτέλεση Συνταγής
Ανακατεύουμε τη φαρίνα με το αλάτι, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Λειώνουμε την αναρή με πιρούνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα λεπτά (αν θα χρησιμοποιήσουμε τη μηχανή, φτάνουμε μέχρι το προ-τελευταίο στάδιο). Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στην άκρη του φύλλου, διπλώνουμε και κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Γίνονται 50 περίπου ραβιόλες. Ψήνουμε σε πολύ ζεστό νερό και σερβίρουμε με την τριμμένη αναρή (Προφ. μαρτυρία: Θεογνωσία Ανδρέου, Κόρνος - Λευκωσία, στους Μικρούς Εθελοντές και Σύνδεσμο Γυναικών Κόρνου 2009).
Μέθοδος Μαγειρέματος
βράσιμο σε κατσαρόλα
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
** Για τις ραβιόλες γενικά, βλ. και λήμμα ραβ(κ)ιόλες,οι - ραβ(κ)ιόλια,τα στην κατηγορία Τρόφιμα. Επίσης, για άλλη συνταγή, βλ. λήμμα ραβιόλες,οι στην κατηγορία Παραδοσιακές Συνταγές.
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Μικροί Εθελοντές και Σύνδεσμος Γυναικών Κόρνου (2009), Παραδοσιακά φαγητά του Κόρνου, Ιωαννίδου Μ. (επιμ.), Κόρνος. Πηγή φωτογραφίας: «Ραβιόλες κορνιώτικες με ανάλατη αναρή και φρέσκο δυόσμο» (Κατερίνα Λαζάρου, Λευκωσία - 29/1/14)
Ερευνητής / Καταχωρητής
Στάλω Λαζάρου, Αργυρώ Ξενοφώντος
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής