Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Συκώτι στην κατσαρόλα
Το συκώτι τηγανίζεται με κρεμμύδια και διάφορα αρωματικά, ενώ προς το τέλος του ψησίματος προστίθεται ξίδι.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Συκώτι στην κατσαρόλα.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
½ κιλό συκώτι (χοιρινό) ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 2-3 φύλλα δάφνης 2-3 ξυλάκια κανέλα 5 κρεμμύδια 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα πιπέρι 1 πρέζα κανέλα (σκόνη) ½ ποτήρι ξίδι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε το συκώτι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Όταν αρχίσει να ψήνεται, προσθέτουμε τη δάφνη και την κανέλα (ξυλάκια). Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο συκώτι. Ακολούθως προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Προς το τέλος προσθέτουμε το ξίδι (5-6 λεπτά πριν). (Χριστιάνας Σταύρου, 39 ετών από την Αγία Φύλα)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Τηγάνισμα. Ψήσιμο στην κατσαρόλα. Σβήσιμο με ξίδι.
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συνήθως φτιαχνόταν το Πάσχα.
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Προφορική μαρτυρία: Χριστιάνα Σταύρου, 39 ετών από την Αγία Φύλα (τόπος προέλευσης συνταγής: Αγρός). Καταγραφή: Έλενα Σάββα.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Έλενα Σάββα / Μαρίνα Κωνσταντίνου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής