Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Λεμονάδα
Η λεμονάδα πίνεται συνήθως κρύα, ως δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού. Ετοιμάζεται με την απλή προσθήκη νερού σε λίγο από το συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Λεμονάδα. Συμπυκνωμένος χυμός λεμονιού με ζάχαρη.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
Εκδοχή Α΄και Β΄ 6 ποτήρια χυμό λεμονιού 6 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Εκδοχή Α΄ Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα στίβουμε, μετρούμε το χυμό και τον σουρώνουμε. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε μέχρι να γίνει σφικτό σιρόπι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό στο καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας γρήγορα στο σημείο που πέφτει ο χυμός, ώστε να μην καραμελώσει το σιρόπι. Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα μπουκάλια, τα κλείνουμε και τις πρώτες 3-4 μέρες τα αναταράσσουμε μια φορά την ημέρα. Μετά τα τοποθετούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό. Εκδοχή Β΄ Ετοιμάζουμε το χυμό λεμονιού και τον τοποθετούμε σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο μαζί με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε έτσι για αρκετές ώρες, ενώ κατά διαστήματα τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Γεμίζουμε τα μπουκάλια, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για καλύτερη διατήρηση. (ΥΓΦΠΠ 2009)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Σχόλια Συνταγής
Σημ.: Αν η λεμονάδα γίνει το Δεκέμβριο-Ιανουάριο, που τα λεμόνια είναι πολύ ξινά, θα υπολογίσουμε 1 ποτήρι χυμό λεμονιού και 1½ ποτήρι ζάχαρη. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνεται και ο χυμός από περγαμόντο. (ΥΓΦΠΠ 2009)
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωργίας (2009). Χυμοποίηση Φρούτων και Λαχανικών, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Λευκωσία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής