Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Λαψάνες γιαχνί
Λαψάνα ονομάζεται στην Κύπρο το φυτό βρούβα ή αγριοσινάπι.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Βρούβες γιαχνί.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Λαψάνα ονομάζεται στην Κύπρο το φυτό βρούβα ή αγριοσινάπι.
Υλικά Συνταγής
Λαψάνες Μάραθο Κρεμμύδι (κομμένο σταυρωτά μπόλικο) Ένα μικρό σκόρδο Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Χυμό από (κιτρόμηλο και λεμόνι)
Εκτέλεση Συνταγής
Διαλέγουμε, πλένουμε και κόβουμε αν θέλουμε τις λαψάνες. Τις βράζουμε με λίγο αλάτι, προσέχουμε όμως να μην ψηθούν πολύ. Μετά τις στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αφού ροδίσουν ρίχνουμε μέσα και τον ψιλοκομμένο μάραθο και ανακατεύουμε για λίγο να μυρίσει. Ρίχνουμε και τις βρασμένες λαψάνες και τις ανακατεύουμε να σμίξουν με το υπόλοιπο μείγμα. Μετά προσθέτουμε το χυμό από τα κιτρόμηλα, λεμόνια, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να καταστηθούν σε χαμηλή φωτιά. Οι λαψάνες σερβίρονται ζεστές ή κρύες, με φρυγανιές και ελιές μαύρες. Όσο κρυώνουν, τόσο πιο νόστιμες γίνονται. (Άδεια δημοσίευσης από: http://www.rizokarpason.com/sintages1.htm)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Τσιγάρισμα. Ψήσιμο στην κατσαρόλα.
Σχόλια Συνταγής
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Εκδόσεις "Ριζοκάρπασον" (2010).Ριζοκαρπασίτικες συνταγές. Ανάκτηση από: http://www.rizokarpason.com/sintages1.htm
Ερευνητής / Καταχωρητής
Στάλω Λαζάρου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής