Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)

FORUM
Share with us a traditional recipe
Add your own material to our Recipe Depository
May Concern Cyprus Food Industries & Public Utility Companies

http://www.cyprusfoodndrinks.com




Newsletter
*

Τεκμήρια

Title
ανέμισμαν,το


Πέντε - έξι εργάτες, οι ανεμιστάδες, ανέβαιναν στον σωρό και λίχνιζαν πρώτα με τα τσαττάλια. Όταν χώριζε λίγο το σιτάρι από το άχυρο χρησιμοποιούσαν τα θερνάτζια και στο τέλος όταν βαρούσε ο σωρός, γιατί είχε φύγει το πιο πολύ άχυρο, χρησιμοποιούσαν τα ξυλόφκυαρα.


Λίχνισμα σε αλώνι της Κύπρου. <br/> Πηγή: Λαζαρίδης 2005, 35.


Description
Γεωργική / Αλιεία/ Κτηνοτροφία

Additional information & references

Photographs


Attachments




More





Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. 
  


Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd
Powered by gi9.portal Platform CMS