Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)

FORUM
Share with us a traditional recipe
Add your own material to our Recipe Depository
May Concern Cyprus Food Industries & Public Utility Companies

http://www.cyprusfoodndrinks.com




Newsletter
*

Τεκμήρια

Title
ρόδιν,το


Τα ρόδια συνήθως καταναλώνονταν από του χωρικούς, νωπά ως μέρος του προσφαγιού. Οι γυναίκες στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας, τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν υπήρχαν λεμόνια, αντικαθιστούσαν τον χυμό λεμονιού με χυμό ξινών ροδιών (Χατζηκυριακού 2007). Οι Κύπριοι με τον χυμό των γλυκών ροδιών έφτιαχναν δροσιστικό ποτό, ενώ με τον φλοιό και τις ρίζες του ροδιού παρασκεύαζαν αφέψημα, που ήταν ιδανικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας και διάρροιας (Μελιφρονίδης 1980, 163). Με το αφέψημα των ανθέων της ροδιάς θεράπευαν την ουλίτιδα και την αμυγδαλίτιδα (Ρουσουνίδης 1988, 136).


«Ρόδια» <br/> Πηγή: Βαρβάρα Γιάγκου


Name - Origin
Συλλογή, Οικιακός κήπος, Συστηματική καλλιέργεια

Functional Role
Βρέφη, Εγκυες, Ηλικιωμένοι, Θηλάζουσες, Παιδιά, Χειρωνάκτες

Additional information & references

Photographs


Attachments




More





Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. 
  


Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd
Powered by gi9.portal Platform CMS