Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)

FORUM
Share with us a traditional recipe
Add your own material to our Recipe Depository
May Concern Cyprus Food Industries & Public Utility Companies

http://www.cyprusfoodndrinks.com




Newsletter
*

Τεκμήρια

Title
ασ̆σ̆έλ(λ)ιν (ασσέλ(λ)ιν),το


Οι κάτοικοι της Κυθρέας έγδερναν και έκοβαν σε μικρά κομμάτια τα χέλια, τα αλάτιζαν και τα έβαζαν σε στερκό, δηλαδή ξηρό, κρασί για μία έως δύο ημέρες. Στην ίδια περιοχή συνήθιζαν επίσης να τα ψήνουν ή να τα τηγανίζουν.


«Χέλι της Μεσογείου» <br/> Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/European_conger#/media/File:Conger_conger_Gervais.jpg


Name - Origin
Αλιεία

Functional Role

Additional information & references

Photographs


Attachments




More





Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. 
  


Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd
Powered by gi9.portal Platform CMS