Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Διατροφή κατά τον 20ον αιώνα (Ζώδεια)
Περιγραφή Σιτηρεσίου - Γευμάτων
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Περιγραφή Σιτηρεσίου - Γευμάτων
Περιγραφή Σιτηρεσίου
Για μεσημεριανό οι βοσκοί έτρωγαν ξερό ψωμί. Χειμώνα και άνοιξη έπαιρναν μαζί τους λαρτί του χοίρου (στερεό λίπος) . (Άππιος 1999, σ. 34) Η Προετοιμασία για την σπορά Νοεμβρίου/δεκεμβρίου άρχιζε από τα χαράματα. Η νοικοκυρά ετοίμαζε ζεστό φαγητό της προηγούμενης νύχτας ή τηγανιτές πατάτες με μαύρες ελιές και κρεμμύδια. (Άππιος 1999, σ. 39) Μεσημεριανό : Έπαιρναν ξερή τροφή (ψωμί με ελιές και σπάνια χαλλούμι). (Άππιος 1999, σ. 40) Δείπνο: Έτρωγαν συνήθως όσπρια. Κυριακή: Έσφαζαν όρνιθα (κοτόπουλο) από το κοτέτσι ή αγόραζαν κρέας από τον χασάπη. Τον χειμώνα έσφαζαν τον χοίρο: το κρέας και το λίπος το διατηρούσαν σε λουκάνικα ή παστά.(Άππιος 1999, σ. 40)
Διαφοροποίηση ανάλογα με το δημογραφικό προφίλ
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές αναφορές
Άππιος Γεωργίου Βάσος, Αναμνήσεις από την κατεχόμενη Ζώδια, Λευκωσία 1999
Ερευνητής / Καταχωρητής
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής