Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Τυρένιες μπουκιές, γλυκιές
Γνωστά υλικά της κυπριακής κουζίνας, όπως η αναρή (μυζήθρα), τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα, συνδυάζονται σε μία πρωτότυπη μαγειρική σύλληψη, με μοντέρνο τρόπο παρασκευής και παρουσίασης.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Τυρένιες μπουκιές, γλυκιές.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
500 γραμμάρια αναρή (μυζήθρα) φρέσκια 200 γραμμάρια τυρί κρέμα Ζάχαρη άχνη 150 γραμμάρια αποξηραμένα χρυσόμηλα (βερίκοκα) 150 γραμμάρια αμύγδαλα Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε τα χρυσόμηλα για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ώστε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αναρή με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και δοκιμάζουμε, ώστε να μην είναι πολύ γλυκό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε σε μικρές μπάλες και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με μέλι. (Ραφαήλ Κουρουφέξης, Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Βράσιμο. Καβούρδισμα.
Σχόλια Συνταγής
Χρήσιμες συμβουλές και εισηγήσεις: Μπορούμε να αλλάξουμε την αναλογία των υλικών, σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Μπορούμε τα χρυσόμηλα να τα χρησιμοποιήσουμε ως γέμιση και τα αμύγδαλα ως επικάλυψη! Αν θέλουμε, στο μείγμα τυριών προσθέτουμε και βανίλια. (Ραφαήλ Κουρουφέξης, Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014)
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Δημιουργία - καταγραφή: Ραφαήλ Κουρουφέξης (17 ετών, μαθητής της Απεητείου Ξενοδοχειακής Σχολής Αγρού). Βλ. Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (2014). Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014 (επιμ. Πετρούλα Χατζηττοφή), Αδημοσίευτα στοιχεία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Πετρούλα Χατζηττοφή
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής