Giriş
Αρχική
Έργο
Όραμα
Στόχοι
Οφέλη
Σε ποιους απευθύνεται
Πρόοδος έργου
Παραδοτέα
Μελλοντικά σχέδια
Δημοσιεύσεις
Λογότυπο Έργου
Συνεργάτες
Ερευνητική ομάδα
Συνεργάτες - Ερευνητές
Άλλοι συνεργάτες
Πρόσκληση σε συνεισφορά
Κύριοι Υποστηρικτές
Υποστηρικτές
Κατηγορίες Επιχορηγήσεων
Νέα
Συνδέσεις
Χάρτης Πύλης
Επικοινωνία
Τρόφιμα
Παραδοσιακές Συνταγές
Σιτηρέσιο - Γεύματα
Χώροι Παραγωγής και Διάθεσης
Τεχνικές Παραγωγής
Παραδοσιακά Σκεύη και Εργαλεία
Βιβλιογραφία
Περιήγηση σε Μουσεία Τροφίμων, Λαϊκής Τέχνης & Αγροτικής Ζωής
Διαφημίσεις Τροφίμων
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Ιστορία Κυπριακών Βιομηχανιών Τροφίμων
Newsletter
λίστα
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Αναζήτηση Τεκμηρίων
Başlık
Κουνέλι ξιθκιά με μέλι
Το τσιγαρισμένο κουνέλι ψήνεται σε σάλτσα από ξίδι, κρασί, ντομάτες και μέλι. Συνοδευεται με πιλάφι πουργούρι.
Ονομασία - Συνταγή
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Ονομασία - Συνταγή
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Κουνέλι στιφάδο με μέλι.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
1 κουνέλι 5-6 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια 5 ώριμες ντομάτες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι μαύρο ξηρό κρασί 1/2 φλιτζανάκι του καφέ χωριάτικο ξίδι 1/2 κ.γ. αρτυσιά (κύμινο) κοπανισμένη 2-3 φύλλα δάφνης Αλάτι Κανέλα, πιπέρι 2 κ.σ. μέλι Νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Ακολούθως βάζουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα μαζί με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κοκκινίσει ελαφρά (για ~ 15-20 λεπτά). Στη συνέχεια προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι κρασί μαζί με λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε έπειτα τα κρεμμύδια και τις λιωμένες ντομάτες, το υπόλοιπο κρασί, το ελαιόλαδο και τη δάφνη. Ακολούθως, σκεπάζουμε το κουνέλι μας και το σιγοψήνουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά: την αρτυσιά, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, και στο τέλος το ξίδι και το μέλι. Το σιγοψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει καλά και να καταστηθεί. (ΥΓΦΠΠ 2011, 73)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Σοτάρισμα. Ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Σχόλια Συνταγής
Συνοδεύεται με πουργούρι πιλάφι.
Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (2011). Αγρότης, 67(452).
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Φωτογραφίες
Συνημμένα
Περισσότερα
Konu
Gövde
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε
.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής