Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Σαμπαστή
Παλιά οικογενειακή συνταγή από τη Λάρνακα.
Name - Recipe
Functional Role
Additional information & references
Name - Recipe
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Κοτόπουλο με ντομάτες και κρεμμύδια.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
2-3 κομμάτια κοτόπουλο 7 κρεμμύδια κόκκινα, κομμένα σε λωρίδες 5-6 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες (χωρίς τη φλούδα) 2 φύλλα δάφνης Αλάτι, πιπέρι, κανέλα Λάδι Νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και βάζουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν καλά. Αφαιρούμε λίγο λάδι και βάζουμε στα κρεμμύδια τις ντομάτες, να καταστηθούν λίγο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το πιπέρι, την κανέλα, το αλάτι και τη δάφνη, και ανακατεύουμε ένα γύρο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να καταστηθεί καλά. (Έλενα Ελευθερίου, Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Τσιγάρισμα. Ψήσιμο σε κατσαρόλα.
Σχόλια Συνταγής
Functional Role
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Καταγραφή: Έλενα Ελευθερίου (15 ετών, μαθήτρια του Γυμνασίου Βεργίνας Λάρνακας) από αφήγηση της γιαγιάς της (64 ετών). Βλ. Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (2014). Μαγειρεύω Κυπριακά 2013-2014 (επιμ. Πετρούλα Χατζηττοφή), Αδημοσίευτα στοιχεία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Πετρούλα Χατζηττοφή
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd