Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)

FORUM
Share with us a traditional recipe
Add your own material to our Recipe Depository
May Concern Cyprus Food Industries & Public Utility Companies

http://www.cyprusfoodndrinks.com




Newsletter
*

Τεκμήρια

Title
αβκόν,το


Το χογλαστόν αβγό το έβραζαν για μικρό χρονικό διάστημα και το ονόμαζαν μελάτον ή βουττητόν, επειδή ο κρόκος δεν έπηζε. Αντίθετα, αν το έβραζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ονόμαζαν πηκτό ή σφικτό. Με τον όρο τηανητόν αβγό εννοούσαν τα αβγά μάτια, που τα τηγάνιζαν σε ελαιόλαδο ή σε μύλλαν χοίρου.


«Αβγά κότας» <br/> Πηγή: http://www.tsantiri.gr/zoi/pos-na-xechorisis-ta-bagiatika-avga-apo-ta-freska/


Name - Origin
Οικιακή κτηνοτροφία

Functional Role

Additional information & references

Photographs


Attachments




More





Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. 
  


Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd
Powered by gi9.portal Platform CMS