Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Ζώα οικιακής κτηνοτροφίας και κρέας (18ος αι.)
Description
Additional information & references
Description
Περιγραφή Σιτηρεσίου
Ο Ιταλός περιηγητής Μαρίτι (1760) αναφέρεται στα βόδια τα οποία είναι μικρά και ισχνά, τα πρόβατα τα οποία παρέχουν το καλύτερο κρέας και τα αρνιά τα οποία κυρίως τρώνε το καλοκαίρι. Cobham (1971) 15.
Διαφοροποίηση ανάλογα με το δημογραφικό προφίλ
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
An Italian named Giovanni Mariti, writing in the 1760s, described the domestic animals of the island and those used for meat: The oxen are small and lean… The sheep supply the best meat… The lambs are chiefly eaten in the summer. The flocks of goats are beautiful…”. Cobham (1971) 15.
Βιβλιογραφικές αναφορές
Mariti, Giovanni, Travels in the Island of Cyprus. Translated from the Italian [Lucca 1769] by C.D. Cobham, London 1971, 15. First published, London 1869. Euphrosyne Rizopoulou-Egoumenidou, Food at Cultural Crossroads: Dietary Habits in Cyprus under Ottoman Rule (1570-1878) as perceived by Foreign Travellers.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Ευφροσύνη Ηγουμενίδου, Ελένη Χρίστου
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd