Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος Συζήτησης










http://www.cyprusfoodndrinks.com
Newsletter
*

Νέα & Ανακοινώσεις
E_VOKED (European museums for Vocational Education) ( 02/12/2018 )


European Museums for Vocational Education


Cyprus Food and Nutrition Museum started from the 1st of September 2018 the implementation of the Erasmus+ KA2 project «E_VOKED (European museums for Vocational Education)», co-financed by the EU .

Α.ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα Erasmus με θέμα : European Museums for Vocational Education  .
Ο βασικός σκοπός του προγράμματος  αναφέρεται στην ανταλλαγή καλών πρακτικών αναφορικά με το πώς οι πολιτιστικοί φορείς/τα μουσεία μπορούν να συνεισφέρουν στην επαγγελματική μάθηση [ «how can our cultural heritage institutions contribute to VET»].

Β.ΔΙΑΡΚΕΙΑ- ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Το παρόν έργο έχει διάρκεια 36 μήνες (1.9 2018 ως  31.08.2021) και σε αυτό συμμετέχουν, εκτός από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής τα ακόλουθα 7 μουσεία-πολιτιστικοί  φορείς. Οι θεματικές των συμμετεχόντων μουσείων αναφέρονται κυρίως στον τουρισμό, στις επισιτιστικές τέχνες, σε εστιατόρια,ξενοδοχεία και τρόφιμα.

1.    Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (www.mkvm.hu )- Βουδαπέστη, Ουγγαρία (Συντονιστής έργου)(Collections of the museum contain catering-industry relics, as well as trade history relics.)
2.    Hotelli- ja ravintolamuseosaatio (www.hotellijaravintolamuseo.fi) Ελσίνκι, Φιλανδία (Hotel and Restaurant Museum is specialised in the history of hotels, restaurants, cafés, tourism and Finnish culinary culture)
3.    Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (www.ppmhp.hr) Rijeka, Κροατία (Maritime and History Museum of the Croatian Littoral)
4.    Tyne & Wear Archives & Museums (www.twmuseums.org.uk), Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο(collections of international importance in archives, art, science and technology, archaeology, military and social history, fashion and natural sciences)
5.    Associazione Emiliano Romagnola di Centri Autonomi di Formazione Professionale (www.aeca.it), Μπολόνια, Ιταλία (this association encompasses   15 vocational organisations – and 25 centres)
6.    I Musei del Cibo della provincia di Parma (www.museidelcibo.it), Πάρμα, Ιταλία (network of six museums, each dedicated to a Parma typical food product: Parmigiano Reggiano cheese, Parma ham, Salame, Parma Wine, Pasta, Tomatoes.)
7.    Croatian Museum of Tourism (www.hrmt.hr) , Opatija, Κροατία(national institution that gathers, keeps, researches and presents material and non-material tourist heritage)

Γ.ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Οι βασικές δράσεις του προγράμματος αφορούν:
1.Στις ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των εταίρων
2. Στην ετοιμασία 3 σχεδίων μαθημάτων, τα οποία θα εφαρμοστούν σε μαθητές επαγγελματικής εκπαίδευσης (π.χ. μαθητές Τεχνικών Σχολών, Ινστιτούτων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ξενοδοχειακών Σχολών)
3. Στη συλλογή καλών πρακτικών αναφορικά  με τον κύριο στόχο του προγράμματος
4.Στη   διοργάνωση επιμορφωτικών συναντήσεων σε κάθε μια από τις συμμετέχουσες χώρες .

Δ.ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
Πέρα από την γνωριμία με το κάθε μουσείο, τις συλλογές και τα προγράμματά του, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε κάθε διακρατική συνάντηση στα εξής θέματα:

1.    Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum: Using multisensory activities and critical thinking skills in museum education sessions to VET students,Budapest, Nov 2018
 2.    Hotelli- ja ravintolamuseosaatio:Using documents  and historical examples in stengthening students' professional identities, Helsinki, March 2019
3.    Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka: How to use museum objects and museum collections as educational tools for training of VET students,Rijeka, August 2019
4.    Associazione Emiliano Romagnola di Centri Autonomi di Formazione Professionale: Best ways to deliver and evaluate lesson plans in Vocational Education, Bologna,Feb 2020
5.    Croatian Museum of Tourism: Museums Working with VET Students in Tourism, Opatija, June 2020
6.    I Musei del Cibo della provincia di Parma: Food Museums as mirror of their territory: resource for VET students, Parma, Nov 2020
7.    Tyne & Wear Archives & Museums (Training will focus on young people with limited access to cultural opportunities. Participants will explore strategies to engage with young people through FE routes so that they can enable young people to engage with their museums in a range of ways and shape their work for the future, March 2021)
8.    Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων κα Διατροφής : Using digital collections of museums to deliver and enhance the curriculum in VET (June 2021)

Ε.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ/ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς,  εκπαιδευτήρια τεχνικής εκπαίδευσης, μουσειολόγους και άλλους  τυχόν  ενδιαφερόμενους εφόσον το θέμα του προγράμματος συνδέει τα μουσείαμε την επαγγελματική εκπαίδευση, που θα ενδιαφέρονταν να επωφεληθούν μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα.
Εάν ενδιαφέρεσθε να συμμετάσχετε ή να συμβάλετε με οποιοδήποτε τρόπο , παρακαλείσθε όπως σημειώσετε στην φόρμα που ακολουθεί , με ποιους τρόπους θα μπορούσατε/επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

ΣΤ.ΟΦΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Τα οφέλη όσων θα συμμετάσχουν  αφορούν στα εξής:
•    συμμετοχή στις διακρατικές συναντήσεις - επίσκεψεις στα μουσεία που συμμετέχουν(θα καλυφθούν όλα τα έξοδα)
•    παρακολούθηση επιμόρφωσης σε κάθε διακρατική συνάντηση, για την οποία δίνεται και σχετικό πιστοποιητικό
•    δικτύωση με άλλα μουσεία στην Ευρώπη και οργανισμούς που προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση
•    απόκτηση σημαντικών εμπειριών στην διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων
•    δικτύωση με άλλους οργανισμούς στην Κύπρο, οι οποίοι παρουσιάζουν  κοινά ενδιαφέροντα
•    συνεργασία στη διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων με αμοιβαία οφέλη

Η υποχρέωση όσων θα συμμετάσχουν αφορά στην συμβολή σε κάποια/ες από τις δράσεις που έχουν αναφερθεί πιο πάνω.


Ζ.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ το 2021
Αναφορικά με το συνέδριο στην Κύπρο θα έχει ως γενικό θέμα: Using digital collections of museums to deliver and enhance the curriculum in VET"
This topic will be examined via various perspectives such as:
Use of digital collection in museum education
Informal Museum Education Programmes
Community Outreach Programmes
Museum Education Program Planning
Funding for Museum Programmes
Culture and Education Integration in the Formal Curriculum and Informal programmes
Museums and the National Identity
Technologies in the museum
Museums as knowledge makers
Museums as cultural creators

Θ.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

https://docs.google.com/forms/d/1rQPEQao9RGgXG5yzQdc06p1lr2fBinafLUE_H1BsqZk/edit

Cyprus Food Museum Page : http://bit.do/E_VOKED
----------------------------------------------------------------------------
Project number:
2018-1-HU01-KA202-047753
This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.


Περισσότερα




Απαντήσεις στη συζήτηση Συγγραφέας Ημερομηνία
1η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ root 11/12/2018 6:00 μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔιΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ root 11/12/2018 6:02 μμ

1η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Από root, On 11/12/2018 6:00 μμ

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2144170122330995&id=104034939677867

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔιΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
Από root, On 11/12/2018 6:02 μμ

Εάν ενδιαφέρεσθε να συμμετάσχετε στο έργο,μπορείτε να συμπληρώσετε την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα.

https://docs.google.com/forms/d/1rQPEQao9RGgXG5yzQdc06p1lr2fBinafLUE_H1BsqZk/edit?fbclid=IwAR2HaROAdoErifoDnLkQBmzyx7e2Uq0N1MOak2-0X1e1qOYc0_7Xq2qC4qM

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής