Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος ΣυζήτησηςNewsletter
*

Νέα & Ανακοινώσεις
Πρόσκληση για εθελοντική συνεισφορά και υποστήριξη του έργου του Μουσείου Τροφίμων ( 02/09/2018 )

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής : Ένα ταξίδι στη γαστρονομία και τις τοπικές γεύσεις της πατρίδας

Εκστρατεία για υποστήριξη και συνέχιση της λειτουργίας του
Πρόσκληση για εθελοντική συνεισφορά

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (ΜΚΤΔ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ασχολείται με την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Το ΜΚΤΔ, του οποίου το έργο αναγνωρίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δημιουργήθηκε για το ευρύ κοινό ως μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Συνδέει και παραδίδει στη νέα γενιά τις μνήμες και τον πλούτο του παρελθόντος των περασμένων γενιών, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Εικονικού Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής(http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy).

Η γαστρονομική μας παράδοση συνιστά, ως γνωστό, σημαντικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς (βλ. παγκόσμιο κατάλογο στοιχείων άυλης UNESCO) και της εθνικής μας ταυτότητας.
Η τοπική γαστρονομία αντικατοπτρίζει την ιστορία, την οικονομία, τον κοινωνικό και θρησκευτικό βίο, τον φυσικό πλούτο μιας χώρας.

Στόχος των διαχειριστών και συνεργατών του ΜΚΤΔ είναι η συνεχής ανάπτυξη της δράσης του και η προσθήκη καινούριων δεδομένων στη συλλογή του. Παρά τις προσπάθειες, όμως, που γίνονται για τη διατήρηση και ανανέωσή του, επιβιώνει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και, ως επί το πλείστον, λόγω εθελοντικής εργασίας.

Κάθε στήριξη στο έργο του Μουσείου συνιστά εθνικό έργο, καθότι βοηθά στη διαφύλαξη της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού.

Η δική σας συνεισφορά, οικονομική και όχι μόνο, είναι τεράστιας σημασίας.

Σύντομο φιλμάκι για τις δράσεις του ΜΚΤΔ https://www.youtube.com/watch?v=AwEVUV5OvaA

Τομείς στους οποίους το ΜΚΤΔ χρειάζεται τη στήριξή σας.

 • Τήρηση των λογιστικών βιβλίων, ελεγκτικές υπηρεσίες
 • Χορηγίες για εκδόσεις βιβλίων, συνέχιση παραγωγής ντοκιμαντέρ
 •  Χορηγία ή άλλη υποστήριξη για την επόμενη δράση μας, που αφορά διοργάνωση συνεδρίου για τα γαλακτοκομικά προϊόντα
 • Υποστήριξη για νομικές υπηρεσίες
 • Υπηρεσίες μάρκετιγκ, διαφήμισης 
 • Εθελοντική εργασία για την εκπόνηση των δράσεων (π.χ. οργάνωση φωτογραφήσεων, συνεντεύξεις, διοικητική υποστήριξη)
 • Χορηγία σε είδος: ένα εκτυπωτή και ένα laptop
 • Προσφορά διαφημιστικών δώρων για τις προωθητικές μας ενέργειες
 • Υπηρεσία ανακατασκευής και υποστήριξης λειτουργίας της ιστοσελίδας
 • Ετοιμασία μελέτης για ανακατασκευή ιστοσελίδας
 • Υπηρεσίες μετάφρασης σε αγγλικά ή και άλλες γλώσσες
 • Παροχή υλικού για καταχώρηση στην ιστοσελίδα (φωτογραφικό, οπτικοακουστικό υλικό)
 • Αποστολή πληροφοριών/κειμένων για καταχώρηση στην ιστοσελίδα
 • Αγορά από τα είδη που διαθέτει το ΜΚΤΔ για δώρα για εκλεκτούς πελάτες/συνεργάτες σας, στηρίζοντας έτσι έμμεσα το έργο του ΜΚΤΔ (δίγλωσσο βιβλίο, με θέμα το φαγητό του δρόμου, συλλεκτικά ποτήρια οινοποσίας, εκλεκτά παραδοσιακά ποτά, ταινίες για την παραδοσιακή γαστρονομία της Κύπρου)
 • Εθελοντική εργασία από ιστορικούς, αρχαιολόγους, μουσειολόγους, μεταφραστές, ειδικούς πληροφορικής, σχεδιαστές, γραφίστες
 • Μπορείτε επίσης να στηρίξετε την προσπάθεια μας, ενημερώνοντας τους εργαζομένους/συνεργάτες σας για τις δράσεις , εκδηλώσεις του ΜΚΤΔ, σε κάθε περίπτωση που διοργανώνεται μια εκδήλωση ή υπάρχει μια ανακοίνωση.
 • Υποστήριξη της διαδικτυακής εκστρατείας για χρηματική υποστήριξη GoGetFunding : https://gogetfunding.com/save-the-cyprus-food-museum/

Εάν είστε εταιρεία, παρακαλούμε όπως μας δοθεί η ευκαιρία για μία εκ του σύνεγγυς συνάντηση, κατά την οποία θα αναπτύξουμε τα πιο πάνω, θα παρουσιάσουμε το έργο και τις δράσεις του ΜΚΤΔ (http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/web/guest/news ) και θα παρουσιάσουμε μελλοντικές δράσεις μέσα από τις οποίες ο οργανισμός/ η εταιρεία σας μπορεί να προβληθεί.

Η ιστοσελίδα του Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής αποτελεί, ομολογουμένως, το ψηφιακό παράθυρο στον γαστρονομικό πολιτισμό της Κύπρου.

Κάθε στήριξη στο έργο του Μουσείου συνιστά εθνικό έργο, καθότι βοηθά στη διαφύλαξη της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού.

Η δική σας συνεισφορά, οικονομική και όχι μόνο, είναι τεράστιας σημασίας.
QR Code


ΠερισσότεραΤο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής