Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος ΣυζήτησηςNewsletter
*

Νέα & Ανακοινώσεις
Περίπτερο 3 στη Διεθνή Έκθεση, Δελτίο Τύπου ( 22/05/2012 )

                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                           ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
21 Μαΐου 2012                       


Συμμετοχή του Διαδικτυακού Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου


Το Διαδικτυακό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής συμμετέχει, με δικό του περίπτερο, στην «Έκθεση Κυπριακού Τουρισμού – Διακοπές στην Κύπρο» από τις 23 μέχρι και τις 27 Μαΐου 2012 στα πλαίσια της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου στο Περίπτερο 3.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα μπορείτε να  περιηγηθείτε στο Διαδικτυακό Μουσείο από υπολογιστή που θα βρίσκεται στο περίπτερο. Οι ερευνητές κυπριακής γαστρονομίας  που   εργάστηκαν για το Μουσείο θα βρίσκονται στο περίπτερο, για να απαντήσουν σε ερωτήματά σας και να συζητήσουν μαζί σας για θέματα κυπριακής γαστρονομίας.

Στο περίπτερο μας θα προσφέρονται, καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, παραδοσιακά αρτοποιήματα και γλυκά από τα Αρτοποιεία Μαραγκός. Θα  φιλοξενείται έκθεση για το Πλουμιστό Ψωμί και θα εκτίθενται εκδόσεις Κυπρίων ερευνητών κυπριακής γαστρονομίας. Θα διανέμεται επίσης διαφωτιστικό υλικό για την κυπριακή παραδοσιακή δίαιτα, τα γεύματα των αρχαίων Κυπρίων , δείγματα ξεχασμένων παραδοσιακών συνταγών και τους σκοπούς και δραστηριότητες του Μουσείου.

Την Τετάρτη, μέρα των εγκαινίων θα προσφέρεται παραδοσιακό παστέλι από την ερευνήτρια παραδοσιακής γαστρονομίας κ. Στέλλα Μαλλούπα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καθημερινές κληρώσεις και να κερδίσουν μαγειρικές και βιβλία για την κυπριακή γαστρονομία. Τα βιβλία προσφέρουν τα βιβλιοπωλεία: Σολώνειον, Ελλάς , και οι ερευνητές παραδοσιακής γαστρονομίας Δωρίτα Βοσκαρίδου (Το Πλουμιστό Ψωμί), Ηλίας Μανιταράς (Παραδοσιακά Ριζοκαρπάσου).


Ειδικά για την περίοδο της έκθεσης, όσοι εγγραφούν μέλη του Μουσείου, δεν θα πληρώσουν το τέλος εγγραφής (30€), αλλά μόνον το τέλος ετήσιας συνδρομής (20€).
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ , ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΛΑΣ

.-ΤΕΛΟΣ-


ΠερισσότεραΤο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής