Pathfinder Food
Σειρές για την ιστορία επιλεγμένων τροφίμων, με ειδική αναφορά στην Ελλάδα. Περιλαμβάνεται η ιστορία του χαλβά, του γιαουρτιού, του λαδιού, του κρασιού κ.ά.
Oxford Symposium on Food & Cookery
Το ετήσιο συμπόσιο στην Οξφόρδη για την ιστορία των τροφίμων και γαστρονομία, θεωρείται ένας από τους αρχαιότερους θεσμούς στο είδος του.
Foodmuseum
Περιεκτική βάση για μουσεία τροφίμων ανά τον κόσμο και θέματα που αφορούν στη γαστρονομική παράδοση.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.