Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Παρασκευή στραγγιστού γιαουρτιού
Description
Additional information & references
Description
Περιγραφή τεχνικής
Tο στραγγιστό γιαούρτι συνήθως παρασκευάζεται από γιαούρτι που έχει αδύνατη μάζα λόγω των μειωμένων συστατικών του γάλακτος από το οποίο προήλθε, όπως είναι το αγελαδινό και το αιγινό γάλα. Παρασκευή στραγγιστού γιαουρτιού: Aφού κατασκευαστεί το γιαούρτι και αποκτήσει την επιθυμητή “ξινάδα”, ανακατεύεται καλά με κουτάλι ή συρμάτινο αναδευτήρα ώστε να γίνει ημίρευστη μάζα. Mπορεί να προστεθεί σ’ αυτό λίγο άλας (μέχρι 1% περίπου) και τοποθετείται σε ρούχινο σακούλι. Tο σακούλι είτε κρεμάζεται σε δροσερό μέρος μέχρι να στραγγίσει είτε πιέζεται ελαφρά μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση. Aφού το γιαούρτι στραγγίσει αναμειγνύεται για να γίνει ομοιόμορφη μάζα, τοποθετείται σε δοχεία και φυλάγεται στο ψυγείο μέχρι την κατανάλωση. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα (ΥΓΦΠΠ 2010).
Κυπριακή Ονομασία
Ελληνική ονομασία
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Μέθοδος Επεξεργασίας
Άλλη τεχνική
Additional information & references
Χρονολογία χρήσης
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος: Τμήμα Γεωργίας (επιμ.) (2010) Παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Έκδοση 1/2010, Λευκωσία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd