Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Μαρμελάδα φράουλα
Από τα πλέον αγαπημένα είδη μαρμελάδας.
Name - Recipe
Functional Role
Additional information & references
Name - Recipe
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Μαρμελάδα φράουλα.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
1 κιλό φράουλες ~ 3/4 του κιλού ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε στη μέση, προσθέτουμε λίγο νερό και τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και πολτού και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Τα τελευταία 5 λεπτά πριν δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την αφήνουμε να δέσει κανονικά. Σερβίρουμε σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα. Τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε για 2-3 λεπτά. Τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση και όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. (ΥΓΦΠΠ 2009, 27. ΥΓΦΠΠ 2010)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Βράσιμο. Δέσιμο με ζάχαρη.
Σχόλια Συνταγής
Functional Role
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωργίας (2009). Παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Λευκωσία. Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, (2010). Αγρότης, 66 (448).
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd