Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)

FORUM
Share with us a traditional recipe
Add your own material to our Recipe Depository
May Concern Cyprus Food Industries & Public Utility Companies

http://www.cyprusfoodndrinks.com




Newsletter
*

Τεκμήρια

Title
απόσταξη ροδοστάγματος,η


Τα υλικά που χρειάζονται είναι μόνο τριαντάφυλλα, τα οποία είναι πιο μικρά από τα συνηθισμένα, χρώματος απαλού ροζ και διακρίνονται για το πολύ δυνατό άρωμά τους. Όταν τα μάζευαν από τις τριανταφυλλιές (τις... μυρωδάτες όπως τις έλεγαν) τα έβαζαν στο κάτω του μέρος του καζανιού- είδος λαμπίκου, που χρησιμοποιούσαν για την απόσταξη της ζιβανίας αλλά μικρότερου μεγέθους- προσθέτοντας μπόλικο νερό. Άναβαν φωτιά με τα ξύλα κάτω από το καζάνι και τα άφηναν εκεί να κοχλάσουν και να δημιουργηθεί ατμός.


Απόσταξη ροδοστάγματος με καζάνι. <br/> Πηγή: Στάλω Λαζάρου.


Description
Άλλη τεχνική

Additional information & references

Photographs


Attachments




More





Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. 
  


Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd
Powered by gi9.portal Platform CMS