Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Ρεβίθια στο φούρνο
Τα ρεβίθια ψήνονται σε σάλτσα ντομάτας μαζί με κρεμμύδι, διάφορα αρωματικά και ελαιόλαδο.
Name - Recipe
Functional Role
Additional information & references
Name - Recipe
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Pεβίθια στο φούρνο.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
½ κιλό ρεβίθια 1 σκελίδα σκόρδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ποτήρι χυμό ντομάτας 2 φύλλα δάφνη Ρίγανη 1 ποτήρι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ταψί με σκέπασμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει και τα ψήνετε στο φούρνο. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό. (ΥΓΦΠΠ 2008)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Φούσκωμα σε νερό. Βράσιμο σε χύτρα ταχύτητας (προαιρετικό). Ψήσιμο σε φούρνο.
Σχόλια Συνταγής
Για πιο γρήγορο ψήσιμο στο φούρνο, τα ρεβίθια μπορούν να βράσουν πρώτα για 15 λεπτά στη χύτρα ταχύτητας (ΥΓΦΠΠ 2008).
Functional Role
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωργίας (2008). Όσπρια και μεσογειακή δίαιτα, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Λευκωσία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd