Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Ρεβίθια σούπα
Στη σούπα αυτή κυριαρχεί ο γευστικός συνδυασμός των ρεβιθιών με το ταχίνι.
Name - Recipe
Functional Role
Additional information & references
Name - Recipe
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Ρεβιθόσουπα, σούπα με ρεβίθια.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
3 φλιτζάνια ρεβίθια Φέτες ψωμιού, κομμένες σε κύβους Ταχίνι Μαϊντανό Σκόρδα Ελαιόλαδο Λεμόνι και αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Φουσκώνουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα ψήνουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό και τα αλατίζουμε. Τα αφαιρούμε από το νερό και τα πολτοποιούμε, ενώ κρατάμε το ζουμί. Σερβίρουμε ως εξής: Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε ψωμάκια κομμένα σε κύβους και τα βρέχουμε με το ζωμό των ρεβιθιών. Βάζουμε από πάνω ρεβίθια. Προσθέτουμε ταχίνη (2-3 κουταλιές), ψιλοκομμένα σκόρδα και μαϊντανό, ανάλογο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές) και λεμόνι. Τέλος, προσθέτουμε ζεστό ζουμί ρεβιθιών και σερβίρουμε. (ΥΓΦΠΠ 2006, 14)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Φούσκωμα οσπρίων σε νερό. Βράσιμο.
Σχόλια Συνταγής
Functional Role
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωργίας (2006). Κυπριακά παραδοσιακά παρασκευάσματα, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Λευκωσία.
Ερευνητής / Καταχωρητής
Βαρβάρα Γιάγκου
Photographs
Attachments
One record found.
1
Title
Διατροφική ανάλυση της συνταγής για τη σούπα με ρεβίθια (Χ. Τσιάκλα, 2011).
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd