Sign In
Home
Project
Vision
Goals
Benefits
Target group
Integration
Deliverables
Future plans
Publications
Logo
Partners
Research team
Partners - Researchers
Other partners
Contribution
Main supporters
Supporters
Grants
News
Connections
Sitemap
Contact
Foods
Traditional recipes
Ratio - Lunches
Production areas
Production methods
Traditional utensils and tools
Bibliography
Food museums tour
Food ads
Education
Food industries history of Cyprus
Newsletter
newsletter
Κατάλογος ενημέρωσης
Updated list 30 09 14
Updated list 30 09 14b
DIAITOLOGOI
MASS MEDIA
LIST updated 22.1014
Συνέδριο Κυπρίων Γεύσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ"
23.10.14 xls
mme2test
Schools 25 10 14
TEST3
τεστ
TEST 10 1 17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 10 17
SXOLEIA MESH & TEXNIKHS
em@il
*
Τεκμήρια
Title
Λυτρατζιένες με μίλλα από το βακλί του αρνιού
Συνταγή από το Ριζοκάρπασο.
Name - Recipe
Functional Role
Additional information & references
Name - Recipe
Κυπριακή Ονομασία Εδέσματος
Ελληνική Ονομασία - Περιγραφή
Πίτες με λίπος από ουρά αρνιού.
Ετυμολογία - Γλωσσικές Παρατηρήσεις
Υλικά Συνταγής
1 βακλού του αρνιού (κομμένη κύβους για τσιρίντζια) Λίγο νερό Αλάτι 1 κιλό αλεύρι του τόπου Το λίπος (μίλλα) από την βακλού Νερό ή τυρόγαλο
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την μίλλα κομμένη κύβους, αλάτι και λίγο νερό και ανακατεύουμε σταδιακά να μην κολλήσει μέχρι να ψηθούν και οι τιτσιρίες (απομεινάρια του λίπους) να γίνουν τραγανιστές. Χωρίζουμε τις τιτσιρίες από το λίπος (την μίλλα). Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό ή τυρόγαλο και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ρίχνουμε μετά και το λίπος την μίλλα (να μην είναι κρύα, πηκτή δηλαδή, για να ζυμωθεί πιο εύκολα) και ζυμώνουμε καλά. Ανοίγουμε τις πίττες και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. (Άδεια δημοσίευσης από: http://www.rizokarpason.com/sintages1.htm)
Μέθοδος Μαγειρέματος
Σχόλια Συνταγής
Functional Role
Διατροφική Αξία και Σημασία στη Διατροφή των Κυπρίων
Εορταστικές Περιστάσεις
Συμβολικές Χρήσεις
Χρήση από Ηλικιακές Ομάδες
Additional information & references
Χρονολογία
Συμπληρωματικά Στοιχεία
Βιβλιογραφικές Αναφορές
Εκδόσεις "Ριζοκάρπασον" (2010). Ριζοκαρπασίτικες συνταγές. Ανάκτηση από: http://www.rizokarpason.com/sintages1.htm
Ερευνητής / Καταχωρητής
Στάλω Λαζάρου
Photographs
Attachments
More
Subject
Body
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
GNOMON Pliroforiki (Cyprus) Ltd