Τίτλος Η διατροφή των Kυπρίων κατά το 1894, σύμφωνα με την Ohnefalsch-Richter
Στα κείμενα που επισυνάπτονται καταγράφονται οι αναφορές της συγγραφέως γύρω από τα τρόφιμα και την κυπριακή κουζίνα, τις μεθόδους ψησίματος και τις προετοιμασίες των γιορτών, τις ιδιότητες των λαχανικών, αλλά πάνω από όλα η Pίχτερ περιγράφει την Kύπρια γυναίκα, την περηφάνια και τη φιλοξενία που επιδεικνύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, τη σχέση της και τους δεσμούς της με την κοινωνία που περνά μέσα από την παράδοση και το φαγητό.