Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος Συζήτησης











Newsletter
*

Αναζήτηση Τεκμηρίων

Τίτλος
Συκωταριά τηγανητή


Η συκωταριά περιλαμβάνει την καρδιά, τους πνεύμονες και το μαύρο συκώτι του ζώου, τα οποία τηγανίζονται διαδοχικά.
Συκώτι τηγανιτό. <br/> Πηγή: Jason Lam, https://www.flickr.com/photos/mesohungry/3822882109


Ονομασία - Συνταγή

Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος

Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία

Φωτογραφίες


Συνημμένα




Περισσότερα


Σχετικό Περιεχόμενο - Συνταγές
Συκώτι στην κατσαρόλα
Το συκώτι τηγανίζεται με κρεμμύδια και διάφορα αρωματικά, ενώ προς το τέλος του ψησίματος προστίθεται ξίδι. 
Συκώτι στιφάδο
"Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, αφού τα κόψουμε σε ροδέλες, σε λάδι και μετά προσθέτουμε το συκώτι. Ακολούθως, προσθέτουμε τις ντομάτες και τις μυρωδιές..." (Παναγιώτα Σάββα, Άγιος Ιωάννης Αγρού)
Συκώτι τηγανητό
Πολύ απλό πιάτο με συκώτι. Τηγανίζεται και αρωματίζεται με κανέλα, πιπέρι και λίγο ξίδι ή λεμόνι.
Σχετικό Περιεχόμενο - Σχετική Βιβλιογραφία
Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωργίας (2010), Κυπριακά παραδοσιακά παρασκευάσματα, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Λευκωσία.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής