Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος Συζήτησης











Newsletter
*

Αναζήτηση Τεκμηρίων

Τίτλος
Κομπόστο χρυσόμηλο


"Πλένουμε τα χρυσόμηλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ετοιμάζουμε τη λεμονάδα (1 κουτάλι λεμόνι και 1 ποτήρι νερό). Βάζουμε μέσα τα χρυσόμηλα για να μη μαυρίσουν, μέχρι να τελειώσει το γλυκό." (Κυπερούντα)
Χρυσόμηλα <br/> Πηγή: Στάλω Λαζάρου.


Ονομασία - Συνταγή

Λειτουργικός & Συμβολικός Ρόλος

Συμπληρωματικές Πληροφορίες & Βιβλιογραφία

Φωτογραφίες


Συνημμένα




Περισσότερα


Σχετικό Περιεχόμενο - Συνταγές
Γλυκό χρυσόμηλο
"..βάζουμε το χρυσόμηλο σε πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι. Βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη βανίλια και μια κουταλιά λεμόνι και τα αφήνουμε ακόμη ένα λεπτό." (Μελανθια Χαρίτου, Κυπερούντα)
Κομπόστο κκεράζι
"Βάζουμε σε μικρά μπουκαλάκια το κομπόστο κεράσι μαζί με το σιρόπι και τα κλείνουμε καλά. Βάζουμε τα μπουκάλια πάλι στην κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσουν." (Κυπερούντα)
Κομπόστο μήλο
"Φτιάχνουμε το σιρόπι με 1 ποτήρι ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Το ρίχνουμε στις μπουκάλες. Κλείνουμε τις μπουκάλες αεροστεγώς και τις βάζουμε σε βραστήρα να κοχλάσουν για 10 λεπτά." (Ελένη Σάββα, Κυπερούντα)
Κομπόστο ροδάκινο
Το κομπόστο ροδάκινο παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο, όπως και το κομπόστο μήλου και κερασιού.
Μαρμελάδα χρυσόμηλο
"Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χρυσόμηλα από τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να ψηθούν. Όταν μαλακώσουν πολύ τα βάζουμε στο μίξερ να γίνουν πολτός." (Σωτήρα Ελευθερίου, Κυπερούντα)
Τυρένιες μπουκιές, γλυκιές
Γνωστά υλικά της κυπριακής κουζίνας, όπως η αναρή (μυζήθρα), τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα, συνδυάζονται σε μία πρωτότυπη μαγειρική σύλληψη, με μοντέρνο τρόπο παρασκευής και παρουσίασης.
Σχετικό Περιεχόμενο - Σχετική Βιβλιογραφία
Κούρρη Π. και Λαζάρου Σ. (επιμ.) (2007), Παραδοσιακές συνταγές του χωριού Κυπερούντα (αδημοσίευτα στοιχεία).


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής