Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος Συζήτησης










http://www.cyprusfoodndrinks.com
Newsletter
*

Νέα & Ανακοινώσεις
9.2.2019-Παγκύπριο συνέδριο για την κυπριακή γαλακτοκομία (ιστορία, διατροφική αξία, κατοχύρωση, προώθηση, τεχνολογία) ( 05/12/2018 )

Παγκύπριο συνέδριο για την κυπριακή γαλακτοκομία


ΓΕΝΙΚΑ
Το Παγκύπριο συνέδριο για τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Κύπρου, "Τα γενόμενα παρά του γάλακτος",  είναι μια θεματική, πρωτότυπη δράση η οποία στοχεύει στην πολύπλευρη ενημέρωση του γενικού κοινού, αλλά και των επαγγελματιών για τα κυπριακά παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην ιστορία, τη διαχρονική τους εξέλιξη και σε θέματα νομικής κατοχύρωσης, διατροφικής αξίας, τεχνολογίας και προώθησης.

Η προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια συγκέντρωσης στοιχείων για τη συμπλήρωση του φακέλου υποβολής για εγγραφή του χαλλουμιού και των γαλακτοκομικών προϊόντων της Κύπρου στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για εγγραφή στον παγκόσμιο κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Η εγγραφή σε αυτόν τον κατάλογο ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει στην αναγνώριση των προϊόντων αυτών ως κυπριακά, ανά το παγκόσμιο και έτσι θα βοηθήσει στην κατοχύρωσή τους.

Η όλη προσπάθεια περιλαμβάνει  πέραν της διεξαγωγής του συνεδρίου,  ετοιμασία δίγλωσσης έκδοσης  της ιστορίας των γαλακτοκομικών (ανά ιστορική περίοδο) και παραγωγή ντοκιμαντέρ .
Καλούμε ιδιαίτερα τις γαλακτοβιομηχανιες να αγκαλιάσουν την όλη  προσπάθεια, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: http://bit.do/CYFOODMUSEUM-MILK


ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

(09:00 – 18:00)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή





ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ-ΧΟΡΗΓΟΙ


Οι ενδιαφερόμενοι χορηγοί μπορούν να επικοινωνούν με το cyfoodmuseum@gmail.com ή στο 99295150, για περισσότερες πληροφορίες.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:





ΧΟΡΗΓΟΙ:




  • DEKSA-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ










-----------------------------------------------------------



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   




-----------------------------------------------------------
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΕΔΩ

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ. Καθώς θα προσφέρεται καφές, κεραστικά και γεύμα,  είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων εγγραφή σας.

Αν προγγραφείτε και δεν παρευρεθείτε, θα χρεωθείτε το κόστος των επισιτιστικών, δηλ. 20 ευρώ.

Όσοι δεν θα εγγραφούν εκ των προτέρων, θα πρέπει να καταβάλουν επί τόπου το αντίτιμο των 20 ευρώ.



ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ : 20 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: http://bit.do/CYFOODMUSEUM-MILK

-----------------------------------------------------------
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


Address:

Filoxenia Conference Center
17 Thrakis Street,
1311 Nicosia, Cyprus
Tel: +357 22395000 – Fax: +357 22335653

Website: http://www.fcc.com.cy/




-----------------------------------------------------------
ΠΡΟΒΟΛΗ













--------------------------------------------------

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής
Ηλεκτρ.  Ταχυδρ. : cyfoodmuseum@gmail.com
τηλ. 99295150



Περισσότερα



Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής