Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)


Καταγράψτε εδώ τη δική σας Συνταγή / Πληροφορία


ForumFORUM Χώρος ΣυζήτησηςNewsletter
*

Νέα & Ανακοινώσεις
30ο Φεστιβάλ Παστελιού Ανώγυρας ( 31/08/2018 )

Διοργανώνεται και φέτος στην Ανώγυρα Κοινότητα Ανώγυρας - Anoyira Village το επιτυχημένο και γνωστό σε πολύ κόσμο , στη Κύπρο και το εξωτερικό, Φεστιβάλ Παστελιού.

Το Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί και θα γίνει το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018 σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο στο σχολείο του χωριού. Ώρα έναρξης 06:30 μ.μ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία παρασκευής του παστελιού και να γευτούν το εξαιρετικό παραδοσιακό έδεσμα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται εκτός από προϊόντα χαρουπιού ( παστέλι, χαρουπόμελο κ.α.) και παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται στο χωριό.

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο Διόνυσο και ζωντανή μουσική και τραγούδι.

Είσοδος με φαγητό: 13 ευρώ / παιδιά 8 ευρώ

Θα προσφέρονται δωρεάν κουλουρούθκια με χαρουπόμελο, παστέλι και παγωτό Papafilipou με γεύση χαρουπιού. PAPAFiLiPOUicecream


Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων έχει συνεργαστεί πέρσι με την Κοινότητα της Ανώγυρας για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την χαρουπιά και το παστέλι. Η ταινία καθώς και το DVD με τις συνταγές διατίθεται για πώληση στους ενδιαφερόμενους http://bit.do/foodmuseum-DVDs
ΠερισσότεραΤο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΔΕΣΜΗ 2008 χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.
Πνευματικά Δικαιώματα © 2010 - Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής