Ελληνικά (Ελλάδα) English (United States) Türkçe (Türkiye)

Χώρος συζητήσεων - Forum

κολοκοτές
κολοκοτές | 11/3/2012 5:15 μμ

Διάβασα με προσοχή τις συνταγές πριν δοκιμάσω τη συνταγή της Πέπας Χατζηφυσέντζου από την κατεχόμενη Βατυλή. Αν και με μικρές παραλλαγές την βρήκα πολύ πιο απλή και το αποτέλεσμα υπέροχο.

Η γέμιση έγινε αφού κόψαμε το κολοκύθι και απλά προσθέσαμε λίγο αλάτι, μπόλικη κανέλλα,λίγο μαύρο πιπέρι, σταφιδάκια (μπόλικα του πάνε πολύ) και πουργούρι.

Το μυστικό στη ζύμη είναι να ριζιάσεις το αλεύρι με φυστικέλαιο και να ζυμώσεις με νερό σε σκλήρη ζύμη για να μην ανοίγει στο ψήσημο. Το ταψί θέλει αρκετό λάδι για να απορροφά η ζύμη και να γίνεται τραγανή.

Καλή επιτυχία.

Πόπη Νικολαίδου.